dom (kamienica) - ruina - Zabytek.pl

dom (kamienica) - ruina

kamienica XVI w. Stargard

Stargard

woj. zachodniopomorskie, pow. stargardzki, gm. Stargard (gm. miejska)

Adres przedwojenny - Markt 11 Pod tym adresem, swoją działalność prowadzili w roku 1910 następujący przedsiębiorcy:

Aleksander Wolff, (zamieszkały przy Königstr43) zakład fotograficzny. Stargard na Pomorzu, - teraz na ul. Rynek 11 w budynku "Kaiserhallen" poleca się do wszelkich prac fotograficznych za najniższe ceny. Specjalność: zdjęcia dziecięce i grupowe, a także bromowo-srebrne powiększenia za ceny najniższe z najniższych. Na żądanie najpierw zdjęcie próbne.

Browar Czeski M. Lebender, właściciel Willy Lebender. - Stargard na Pomorzu, telefon 18. Pilzner Prinz Eitel. Piwo gorzkie, piwo słodowe i piwo pszeniczne. Piwo eksportowe w typie monachijskim, lager bawarski. Oddział II: Produkcja napojów bezalkoholowych. Sprzedaż produktów browaru: "Park Miejski" [Stadt-Park] i "Kaiserhallen" Rynek 11

"Kaiserhallen", Rynek 11, - restauracja kategorii I poleca swoje doskonałe dania obiadowe od godz. 12 do godz. 2. Menu dnia 1 marka 25 fenigów; w abonamencie: 1 marka. Potrawy a la carta o każdej porze dnia. Znakomite piwa i wina. Uważna obsługa. Do dyspozycji dwa bilardy i dwie sale klubowe. Heinrich Dünges

Dane obiektu zostały uzupełnione przez użytkownika Wojtek Szuba.

Styl architektoniczny: bezstylowy